dekor

Støtte til social og personlig udvikling

Støtte- og kontaktlærer kort fortalt 

De ansatte fungerer også som støtte- og kontaktlærere for eleverne, når kommunen har bevilget ”sociale støttetimer”. Kommunen vurderer barnets behovet for støtte i efterskolens fritidsdel, og bevilger det antal støttetimer, som de skønner nødvendigt. Hvis der er brug for det, hjælper vi med at søge disse støttetimer ved hjemkommunen

De sociale støttetimer er både til botræning og til barnets sociale og personlige udvikling og trivsel. Det kommer helt an på det unge menneskes behov. 

Støtte- og kontaktlæreren har den primære kontakt med hjemmet. 

Den lidt længere version 

En efterskoleelevs hjemkommune kan efter en individuel vurdering bevilge et antal sociale støttetimer efter Barnets Lov §30 nr. 4 eller §32 stk.1 nr. 3 eller 8. Til elever, der er fyldt 18, kan der bevilges tilsvarende støtte efter Servicelovens §85.  

En elev, der bevilges sociale støttetimer under efterskoleopholdet, får tildelt en støtte- og kontaktlærer. Støtte- og kontaktlærerens arbejde udgør kun en del af den samlede indsats som følge af bevillingen. Skolen kan i særlige tilfælde også selv beslutte at tildele en elev en støtte- og kontaktlærer, hvis den vurderer, at det er nødvendigt for at sikre elevens trivsel og udvikling. 

SBE_kontaktlærer10.jpg
SBE_kontaktlærer1.jpg
SBE_kontaktlærer.jpg
SBE_stemning20.jpg
SBE_stemning14.jpg
SBE_stemning10.jpg
SBE_stemning27.jpg

Barnets plan eller Ungeplan 

Hvis der er udarbejdet en Barnets Plan eller Ungeplan, skal støtte- og kontaktlæreren i sit arbejde med eleven tage udgangspunkt i denne. Foreligger der ikke en Barnets Plan eller Ungeplan, skal der fastsættes mål med udgangspunkt i skolens/forældrenes ansøgning om sociale støttetimer. 

Støtte- og kontaktlæreren arbejder i den skemalagte støtte- og kontakttid med målene ved hjælp af redskaber som MyLife, styrkekort, KRAP med videre afhængigt af, hvad den enkelte lærer er oplært i at anvende.

  

Støtte efter behov 

Støtten vil i nogle tilfælde have praktisk karakter for eksempel i form af at lære eleven ADL-funktioner (ADL=Almindelig Daglig Levevis), og en vigtig funktion er i mange tilfælde også at give individuelle instruktioner og forklaringer på informationer, som eleven ikke fanger, når de gives i plenum.  

Støtte- og kontaktfunktionen er en indsats, der er meget afhængig af relationen mellem lærer og elev. Derfor planlægger støtte- og kontaktlæreren i samarbejde med eleven aktiviteter, hvor denne relation kan opbygges. 

Støtte- og kontaktlæreren har for eksempel også en vigtig opgave i at kommunikere særlige aftaler, aktuelle indsatser med videre til de øvrige kollegaer, som også tager del i at udmønte de bevilgede støttetimer.